I v době, jaká zrovna panuje, se snažíme nezastavovat a jít dál. Proto přicházíme s vlastní mobilní aplikací pro náš panel iVýzkumy.cz. Již delší dobu zaznamenáváme u respondentů z našeho panelu významný přesun k mobilním zařízením při vyplňování dotazníků. V současné chvíli vyplňuje dotazníky na mobilu nebo tabletu už více než třetina všech respondentů. Je to jen další důvod, proč se při designu výzkumů i jejich technologických řešeních orientovat právě na mobilní rozhraní.

Přesun respondenta od počítače, který se nepohybuje společně s člověkem, k počítači, který je skoro stále s ním, bude mít dalekosáhlé důsledky a mobilní aplikace proto dnes není luxusem, ale nutností každého rozvinutého panelu respondentů. Umožňuje totiž nejen snazší přístup respondenta k dotazníku a příjemnější ovládání, což je samo o sobě důležité. Ale přináší hlavně i nové možnosti dotazování a získávání dat. Díky geolokaci se můžete zeptat člověka, jak se mu nakupovalo, jakmile vyjde z obchodu, nebo ještě v něm. Můžete cílit skupiny, které prokazatelně navštěvují konkrétní místa a mohou tak relevantně přispět rozvoji veřejného nebo komerčního prostoru.

Naše aplikace tyto možnosti nyní nabízí a rozhodně se u nich nechceme zastavit. Společným vývojem našeho dotazovacího systému OpenSurvey a komplexní výzkumné platformy Reppublika skupiny Talk Online Panel se blížíme k doslova převratným řešením na českém a slovenském trhu zatím nevídaným. Časy jsou nyní těžké, ale až je zvládneme, budeme připraveni otevřít našim klientům úplně nové obzory.